ГоловнаСвіт

Теракт біля британського посольства в Кабулі: п'ять жертв

За останній тиждень таліби здійснили низку масштабних терактів на території Афганістану

Теракт біля британського посольства в Кабулі: п'ять жертв
архив
Фото: EPA/UPG

В афганській столиці Кабулі терорист-смертник на мотоциклі підірвав себе біля британського посольства в момент проходження військового конвою: п'ять людей загинули, ще 33 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними Associated Press, всі загиблі - мирні жителі, а серед поранених п'ятеро дітей. Разом з тим, за даними Рейтер, один із загиблих - британець.

За інформацією агентства, британське посольство знаходиться у східній частині Кабула. Там розташовані й інші іноземні представництва та військові об'єкти.

У посольстві Британії підтвердили, що люди, які перебували в машині, також постраждали, проте інформацію про загиблого британця не коментували.

"Я можу підтвердити, що це був британський автомобіль і кілька людей отримали поранення", - заявив представник британського посольства.

За останній тиждень таліби здійснили низку масштабних терактів на території Афганістану. 23 листопада більш як 45 осіб загинули і щонайменше 40 отримали поранення внаслідок вибуху під час волейбольного матчу в південно-східній провінції Пактіка. Теракт стався лише через кілька годин після того, як парламент Афганістану проголосував за те, щоби з 1 січня 2015 року на території країни залишилося близько 12 тис. військових НАТО. Вони мають допомагати афганським співробітникам сил безпеки у боротьбі з терористами, а також навчати місцевих військових. Наразі у країні перебуває близько 50 тис. бійців міжнародного контингенту.

21 листопада президент США Барак Обама підписав секретний указ, який розширює присутність американських Збройних сил в Афганістані. Як повідомляє The New York Times, це фактично означає продовження нинішньої військової місії США в країні ще на один рік.

Нагадаємо, в 1996-2001 рр. ісламістський рух "Талібан" правив Афганістаном. За роки існування так званого Ісламського емірату Афганістан "Талібан" узяв під свій контроль близько 90% території країни і витіснив опозиційний "Північний альянс" у прикордонну провінцію Бадахшан. У період правління ісламістів у країні діяли норми шаріату, однак після початку американської військової операції в Афганістані талібів усунули від влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram