ГоловнаСвіт

У ДР Конго затримано 6 українських миротворців

Конголезька влада побоюється зростання недовіри до миротворців

У ДР Конго затримано 6 українських миротворців
архив
Фото: http://tsn.ua

Влада Демократичної Республіки Конго затримала шістьох українських миротворців із місії ООН після того, як у їхньому автомобілі знайшли конголезьку військову форму.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву представника місії ООН зі стабілізації в ДРК (MONUSCO) Кібаясі Сеїфа Ібрагіма (Kibayasi Seif Ibrahim).

Місцева влада побоюється, що інцидент може збільшити недовіру до миротворців. Місцеві жителі і раніше заявляли, що миротворці та конголезька армія не докладають належних зусиль, щоб припинити напади невідомих бойовиків поблизу північно-східного міста Бені, де з жовтня загинули близько 200 осіб.

За даними агентства, командир MONUSCO генерал Карлос Альберто дос Сантос Круз уже зустрівся в місті Гома з генералами конголезької армії з приводу затриманих українців, які є членами льотного екіпажу ООНівської місії.

"Хлопців спіймали. Річ не тільки у військовій формі конголезької армії, але, як мені сказали, ще й у військовій формі, яка належить республіканській (президентській) гвардії", - сказав Ібрагім.

Зазначимо, що завдання республіканської гвардії полягає в охороні президента Жозефа Кабіли.

Затримання здійснено в аеропорту міста Гома, поблизу кордону з Руандою. Крім українців, затримано місцевого постачальника військової форми.

Місія MONUSCO у ДР Конго налічує 21 тис. осіб, які повинні покласти край багаторічній боротьбі з повстанськими угрупованнями. 18 українських миротворців переважно забезпечують підтримку з повітря.

Як повідомляє "Интерфакс", МЗС України перевіряє інформацію про затримання в ДР Конго шістьох українських миротворців.

"Ми перевіряємо цю інформацію", - сказали агентству в прес-службі МЗС у четвер.

Самі затримані заявили, що мали намір носити конголезьку військову форму в Україні під час полювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram