ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін заявив про намір Росії уникати геополітичних конфліктів

Президент занепокоївся питанням суверенітету Росії і безпекою союзників

Путін заявив про намір Росії уникати геополітичних конфліктів
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не буде вплутуватися в ігри і конфлікти незважаючи на те, що деякі держави намагаються її в них втягнути.

Про це глава держави розповів на нараді з розвитку Збройних сил РФ, передає РИА Новости.

"Ми нікому не погрожуємо і не збираємося вплутуватися в які би там не було геополітичні ігри, інтриги й тим паче конфлікти, як би і хто б не хотів нас туди втягнути", - зазначив Путін.

При цьому глава держави розповів про необхідність надійно захистити суверенітет країни і безпеку союзників. Особливу увагу Путін звернув на необхідність комплексного підходу та об'єднання всіх органів державної влади при вирішенні завдань у сфері оборони країни.

Раніше Володимир Путін повідомив про розробку низки документів у сфері оборони, які визначають цілі, напрями діяльності та вигляд Збройних сил на найближчі 10 років. Фахівці, близькі до військового відомства, вважають, що йдеться про нову держпрограму озброєнь, нову військову доктрину і "Білу книгу" з питань оборони. Нині чинну військову доктрину було затверджено в лютому 2010 року. Необхідність її перегляду експерти пов'язують з різкими змінами геополітичної обстановки і виникненням нових загроз військового характеру. У вересні повідомлялося, що до військової доктрини РФ запропоновано включити превентивний ядерний удар по США.

Нагадаємо, 23 листопада Путін заявив, що анексія Криму була прорахованим і правильним рішенням.

Раніше, 21 березня, Путін підписав договір про "входження" Криму до складу РФ на основі псевдореферендуму, проведеного 16 березня 2014 року в автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Українська влада та міжнародна спільнота не визнають підсумків референдуму, а також входження АРК до складу Російської Федерації.

Крім того, Росію неодноразово звинувачували в участі у військовому конфлікті на Донбасі, однак Москва, незважаючи на наявність великої кількості доказів, усі звинувачення відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram