ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" отримала до $45 млн за рік від викупу за заручників

У 2004-2014 роках терористи отримали як викуп близько $120 млн

"Ісламська держава" отримала до $45 млн за рік від викупу за заручників
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Загальний обсяг коштів, які отримали бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" як викуп за викрадених ними людей становив за останній рік від $35 млн до $45 млн.

Про це заявили експерти ООН, які здійснюють моніторинг за дотриманням санкцій щодо терористичних організацій, передає Associated Press.

За даними фахівців, число викрадень, скоєних радикалами з метою викупу, продовжує неухильно зростати. При цьому, крім "Ісламської держави", до такого роду заходів все частіше вдаються й інші терористичні організації, у тому числі "Аль-Каїда" і пов'язані з нею рухи.

Як заявила на засіданні контртерористичного комітету Ради безпеки ООН експерт із санкцій щодо екстремістів Йотсна Лалджі (Yotsna Lalji), в період з 2011 по 2013 роки "Аль-Каїда на Аравійському півострові" отримала як викупи $20 мільйонів, а "Аль-Каїда в країнах мусульманського Магрибу "- $75 млн за останні чотири роки. Загалом, за даними експертів, за період між 2004 і 2012 роками терористам як викуп було виплачено близько $120 млн.

Нагадаємо, 25 листопада повідомлялося, що британським страховикам заборонять виплачувати викуп терористам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram