ГоловнаСвіт

Пакистанську актрису засудили до 26 років в'язниці за богохульство

Влада Пакистану пригрозила засудженій конфіскацією майна

Пакистанську актрису засудили до 26 років в'язниці за богохульство
Вина Малик
Фото: EPA/UPG

Антитерористичний суд Пакистану засудив актрису Віну Малік (Veena Malik) та її чоловіка до 26 років в'язниці за богохульство під час ранкового телешоу на Geo Television.

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Окрім них, такий самий термін отримав Мір Шакіл ур Рехман (Mir Shakil ur Rehman), власник медіа-групи Jang Group, до якої входить Geo Television.

Суд також призначив кожному з трьох засуджених штраф у розмірі 1,3 млн рупій ($12,6 тис.). Вони мають право оскаржити вердикт.

За непідтвердженою інформацією, засуджені зараз за кордоном. У суді попередили, що якщо вони не здадуться владі, їхнє майно конфіскують.

Раніше проти сімейної пари і медіа-магната склали петицію, в якій вказувалося, що вони принизливо відгукувалися про сім'ю пророка Мухаммеда. Інцидент стався ще 14 травня під час ранкового телешоу. Geo Television публічно перепросила за це.

У медіа-групу Jang Group входять кілька місцевих видань урду й англійською мовами (офіційні мови в Пакистані).

Віна Малік - пакистанська телеведуча, актриса і фотомодель. Її фотографія ню на обкладинці індійського журналу обурила релігійних діячів Пакистану, де узвичаєно дотримуватися жорстких норм шаріату.

Нагадаємо, раніше в листопаді в Пакистані натовп лінчував християнську пару за богохульство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram