ГоловнаСвіт

Поліцейський із Фергюсона, який застрелив підлітка, вперше дав інтерв'ю

У штаті Міссурі оголошено надзвичайний стан на місяць

Даррен Вілсон, офіцер поліції охопленого заворушеннями міста Фергюсон, штат Міссурі, який застрелив 18-річного афроамериканця Майкла Брауна і якого не притягнув до відповідальності суд присяжних, вперше після самої події дав інтерв'ю.

Фрагмент інтерв'ю з Вілсоном з'явився на сайті телеканалу ABC вранці 26 листопада.

Вілсон виклав свою версію події. За його словами, коли він був у машині, Майкл Браун вдарив його і схопив пістолет. "Він збирався стріляти в мене", - сказав поліцейський і додав, що дійсно злякався в той момент, оскільки підліток, який напав на нього, був досить сильним.

"Не знаю, чи вдалося б мені витримати ще один такий удар", - зізнався він.

Вілсон також спростував слова деяких свідків у його справі, які говорили, що Браун нібито підняв руки, повернувшись до Вілсона. Також поліцейський підкреслив, що вчинив би точно так само, якби нападник був білим.

Поліцейський зізнався, що йому шкода загиблого, але він вчинив би так знову, якби опинився в аналогічній ситуації. Журналісту ABC Джорджу Стефанополусу він розповів, що совість його чиста.

Масові заворушення у Фергюсоні почалися після того, як 24 листопада, велике журі присяжних штату Міссурі вирішило не притягати Вілсона до відповідальності. В цілому за час останніх заворушень у місті заарештовано більш як 100 осіб.

Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон вже оголосив про введення надзвичайного стану у штаті на 30 днів і закликав жителів до стриманості.

Нагадаємо, вбивство підлітка Майкла Брауна сталося 9 серпня. Свідком вбивства став приятель убитого, який ішов з ним вулицею. За однією з версій, поліцейський Даррен Вілсон наказав їм піти з дороги на тротуар. Після цього почалася словесна суперечка, коротка сутичка, підлітки спробували сховатися і поліцейський відкрив стрілянину.

Пізніше з'явилася інша версія. Криміналісти виявили сліди крові Брауна всередині поліцейської машини, а також на стволі пістолета поліцейського Вілсона. Це підтверджувало версію поліції, згідно з якою Вілсон застрелив Брауна під час бійки в машині і відкрив вогонь задля самооборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram