ГоловнаСвіт

Поліція Фергюсона заарештувала співробітницю Russia Today

Демонстрації на підтримку протестувальників Фергюсона охопили вже 170 міст

Поліція в охопленому заворушеннями Фергюсоні, штат Міссурі, заарештувала продюсера Деніз Різ (Denise Reese) відеоагентства Ruptly, що є підрозділом телекомпанії Russia Today (RT).

Як повідомляє офіційний мікроблог Ruptly, журналістку затримали, коли вона знімала масові заворушення в американському місті.

"Буквально через 2 хвилини після мого останнього поста я була заарештована у #Ferguson - як і раніше, в поліцейському фургоні", - написала у "Твіттер" сама журналістка.

У поліції заявили, що Різ заарештували за участь у незаконних зборах.

Акції протесту почалися у Фергюсоні 24 листопада після того, як журі присяжних вирішило не висувати офіційних звинувачень поліцейському, який застрелив 18-річного підлітка в серпні 2014 року. Демонстрації підтримали більш ніж у 170 американських містах, повідомляє CNN.

За дві ночі заворушень у Фергюсоні заарештували понад 100 осіб. У місті спалено десятки машин, ресторанів, магазинів і кафе.

Уночі поліція мусила застосувати сльозогінний газ, аби розігнати протестувальників, зазначає ABC News. Розгін акції протесту біля будівлі міського департаменту поліції, на яку зібралися кілька сотень людей, почався після того, як мітингувальники підпалили біля мерії патрульний автомобіль і почали жбурляти в правоохоронців каміння та пляшки.

У вівторок до Фергюсона перекинули додаткові сили Національної гвардії США. Президент США Барак Обама заявив, що призвідників погромів покарають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram