ГоловнаСвіт

У Гонконгу заарештували лідерів протесту

Усього правоохоронні органи затримали 116 осіб

У Гонконгу заарештували лідерів протесту
Джошуа Вонг
Фото: EPA/UPG

Поліція в середу заарештувала лідера студентських протестів у Гонконгу Джошуа Вонга і його соратника Лестера Шума.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію в соцмережах.

Вонга і Шума заарештувала поліція, коли зачищала від демонстрантів район Монг Кок, що із кінця серпня став центром студентських протестів. Усього, за даними газети South China Morning Post, правоохоронні органи затримали 116 осіб. При цьому вони почали ліквідовувати, за рішенням суду, зведені демонстрантами барикади.

За інформацією видання, протестувальників - декотрі чинили опір - затримали за відмову виконати розпорядження суду, за незаконне проведення акцій протесту і зберігання зброї. До операції залучили близько 7000 поліцейських. У середу влада має намір очистити від барикад одну з ключових вулиць Nathan Road і відновити рух нею.

Демонстрації в Гонконгу почалися 26 вересня. Тоді на вулиці міста вийшли близько 80 тисяч осіб, переважно студенти, з вимогою самостійно обирати місцеву владу. У Пекіні погодилися піти на поступки і пообіцяли, що Гонконг отримає таку можливість 2017 року. При цьому уряд висунув умову, що всі кандидати, за яких жителі Гонконгу зможуть віддати свої голоси, будуть попередньо схвалені вибірниками з Китаю.

У Гонконгу із цим не згодні і виступають за повну демократизацію голосування. Крім того, протестувальники вимагали відставки голови уряду Гонконгу Ляна Чженьїна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram