ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав ЄС стати толерантнішим до мігрантів

У 2014 році, намагаючись дістатися до Європи через Середземне море, загинули 3,2 тисячі мігрантів

Папа Римський закликав ЄС стати толерантнішим до мігрантів
Папа Римский Франциск в Европарламенте
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск, виступаючи у Європарламенті, заявив, що Європа має створити єдине і справедливе міграційне законодавство.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами понтифіка, десятки тисяч мігрантів, які намагаються отримати притулок у європейських країнах, потребують допомоги, а не корисливої політики, яка піддає ризику життя і провокує соціальні конфлікти.

Франциск заявив, що європейські країни мусять допомагати мігрантам, які припливають до берегів Європи з Африки, згадавши недавній випадок, коли 600 мігрантів врятували у водах між Сицилією і Північною Африкою. "Ми не повинні допустити перетворення Середземного моря у величезне кладовище", - зазначив Папа Римський.

Він також підкреслив, що відсутність послідовної політики щодо мігрантів в ЄС призводить до виникнення "рабської праці і соціальної напруги", і закликав європейських законодавців активніше створювати нові робочі місця і наймати мігрантів.

Понтифік також висловив жаль, що в Європі більше не цінується людська гідність. "Європа, переставши сприймати духовну сторону життя, ризикує з часом втратити свою душу", - сказав він.

За даними Міжнародної організації з міграції, 3,2 тис. мігрантів загинули у 2014 році, намагаючись дістатися до Європи через Середземне море.

Нагадаємо, у вересні 2013 року Папа Франциск також виступив на захист прав мігрантів та біженців, закликавши світову спільноту вітати і поважати іммігрантів і біженців, і не ставитися до них, як до "пішаків на шахівниці людства". У липні того ж року понтифік відвідав італійський острів Лампедуза, розташований у Середземному морі недалеко від узбережжя Тунісу, де помолився, вшановуючи пам'ять про нелегальних мігрантів з Африки, які загинули на шляху до Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram