ГоловнаСвіт

У Гонконгу більш як 20 осіб заарештовано після сутичок із поліцією

Полиция продолжает расчищать протестные лагеря в центре мегаполиса.

Більш як 20 активістів протестного руху Occupy Central заарештовано в Гонконзі у вівторок вранці після того, як поліція почала розчищати барикади в торговому районі Монг Кок.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Раніше Верховний суд Гонконгу за позовом автобусної компанії, яка заявила що зазнає великих збитків, постановив знести загородження і розблокувати проїжджу частину в центрі міста.

Деякі демонстранти спробували чинити поліції опір, однак ці спроби жорстко придушили. У результаті більшість протестувальників перебралася в інший табір протесту на Натан роуд, який зноситимуть пізніше цього тижня.

Глава уряду Гонконгу Лян Чженьїн, який наполягає на тому, що демонстрації незаконні, закликав активістів розійтися по домівках.

Нагадаємо, вранці 19 листопада судові пристави прибрали частину протестного табору в центральних кварталах Гонконгу, після чого також почалися сутички демонстрантів з поліцією. Згодом протестувальники увірвалися в будівлю уряду.

Розпочаті у вересні протести, що зібрали в момент піку понад 100 тис. осіб, зараз пішли на спад, але багато мають намір стояти до кінця. Протестувальники вимагають дати їм право самостійно обирати місцеву владу. У Пекіні пообіцяли, що місто отримає таку можливість у 2017 році, проте заявили, що кандидатів схвалить урядовий комітет. Демонстранти вважають, що це суперечить демократії. Також вони вимагають відставки голови міського уряду Лян Чженьїна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram