ГоловнаСвіт

Італійський лікар заразився Еболою у Сьєрра-Леоне

Це перший випадок лихоманки Ебола, виявлений у громадянина Італії

Італійський лікар заразився Еболою у Сьєрра-Леоне
архив
Фото: EPA/UPG

Італійський лікар заразився вірусом лихоманки Ебола під час роботи у Сьєрра-Леоне.

Про це повідомляє La Repubblica з посиланням на міністерство охорони здоров'я Італії.

Медичного працівника відправлять на лікування до Риму. Він прилетить туди увечері 24 листопада або вранці 25 листопада і буде госпіталізований в Національний інститут інфекційних захворювань Спалланцані.

Це перший випадок лихоманки Ебола, виявлений у громадянина Італії. За словами представника італійського міністерства охорони здоров'я, лікар почувається добре: у нього немає жару та інших симптомів Еболи.

Спалах лихоманки Ебола зафіксовано в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію. Наприкінці серпня він дістався Демократичної Республіки Конго і Сенегалу. У жовтні випадки смерті від Еболи зареєстрували в Малі. Загальна кількість загиблих від лихоманки Ебола, за останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), становить близько 5,5 тис. осіб, кількість заражених - понад 15 тис. Найбільша кількість жертв зафіксована у трьох західноафриканських країнах: Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне.

Влада деяких країн вже оголосила про перемогу над вірусом або про зниження темпів його розповсюдження, проте ситуація в Сьєрра-Леоне не змінюється: щодня у цій країні фіксується близько ста нових випадків захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram