ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Британським страховикам заборонять виплачувати викуп терористам

Лондон вважає, що "Ісламська держава" може одержувати великі суми з Британії

Британським страховикам заборонять виплачувати викуп терористам
Дэвид Хэйнс
Фото: EPA/UPG

Страховим компаніям, зареєстрованим у Великобританії, законодавчо заборонять покривати витрати на викуп, який вимагають бойовики, зокрема члени терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє BBC News із посиланням на проект закону про боротьбу з тероризмом, який внесуть до парламенту найближчими днями.

У британському уряді вважають, що зараз у законодавстві існує лаз, що дозволяє бойовикам з терористичного угруповання "Ісламська держава" й інших угруповань отримувати великі суми з Великобританії. Хоча фінансувати терористів заборонено, страхові компанії теоретично можуть компенсувати своїм клієнтам витрати на викуп з полону членів сімей.

Поки що жодного випадку не зафіксовано, оскільки Лондон традиційно відмовляється платити за звільнення заручників. Інші держави переважно воліють викуповувати своїх громадян. За даними ООН, останнім часом за звільнення заручників вони заплатили "Ісламській державі" 28 млн фунтів стерлінгів (близько $44 млн).

Бойовики "Ісламської держави" наразі стратили двох британських заручників: 13 вересня вбили Девіда Хейнса, а 3 жовтня - Алана Хеннінга.

Угруповання "Ісламська держава" сформувалося в Іраку на початку 2013 року і почало наступ на Сирію. У червні 2014 року бойовики взяли під свій контроль міста Тикрит і Мосул. США провели повітряну операцію в Іраку 8 серпня. З 23 вересня ВПС США і їхні союзники завдають авіаударів по позиціях бойовиків у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram