ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії посадили під домашній арешт мільйонера Жукова

Російського підприємця звинуватили в примусі до невигідної угоди

У Росії посадили під домашній арешт мільйонера Жукова
Фото: slon.ru

Бабушкінський райсуд Москви в суботу ввечері помістив під домашній арешт до 17 грудня власника Національної нерудної компанії мільйонера Юрія Жукова.

"Коммерсант" із посиланням на власні джерела пише, що Жукова затримали в п'ятницю ввечері в аеропорту "Внуково" після повернення з-за кордону. Ніч він провів у СІЗО.

Його затримали та заарештували в рамках розслідування справи про примус до здійснення угоди. Воно стосується переходу 9% акцій найбільшого в Європі виробника щебеню ВАТ "Павловськграніт" структурам Жукова. Справу розслідує московська поліція. Мільйонерові загрожує до 10 років в'язниці.

Акції, які дісталися Жукову, належали колишньому власникові "Павловськграніту" - депутату Воронезької облдуми Сергію Пойманову. Пойманов є потерпілим у справі. Як вважає слідство, із серпня 2012-го по січень 2013-го Пойманова погрозами і тиском примушували до здійснення невигідної угоди. Одночасно із цим зловмисники вимагали, щоб Пойманов продав за безцінь свій заміський будинок. Організатором цих дій слідство вважає Жукова.

Жуков із 2007-го по 2012 рік входив до числа найбагатших бізнесменів Росії за версією "Форбс". Якийсь час його статки оцінювали в 6,1 мільярда доларів. До 2012 року вони скоротилися до 450 мільйонів, а потім він випав з рейтингу.

Підприємцеві належать Національна нерудна компанія, яка видобуває камінь, щебінь і пісок. Жуков також має будівельний бізнес, йому належать компанії "ВЕБ-Управління проектами" і Klever Asset Management.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram