ГоловнаСвіт

Екс-президент Буркіна-Фасо переїхав у Марокко

Тимчасовий буркінійський президент має затвердити 25 міністрів перехідного уряду

Екс-президент Буркіна-Фасо переїхав у Марокко
Блэз Компаоре
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Буркіна-Фасо Блез Компаоре, який відразу після своєї відставки втік до Кот-д'Івуару, тепер вирушив із сім'єю в Марокко.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Компаоре пішов у відставку наприкінці жовтня під тиском масових народних протестів через його плани змінити конституцію і залишитися при владі на новий термін.

Щоби знизити напруженість у країні, армія і опозиція дійшли компромісу щодо кандидатури тимчасового президента, який очолив країну у перехідний період. Так, 17 листопада, дипломат Мішель Кафанд обійняв пост президента Буркіна-Фасо. 72-річний Кафандо раніше очолював буркінійське МЗС, а також був постпредом країни при ООН. 19 листопада він призначив тимчасовим прем'єр-міністром колишнього командира президентської гвардії Буркіна-Фасо підполковника Ісаака Зіду, який раніше захопив владу в країні.

Тепер очікується, що Кафандо за допомогою Зіди затвердить 25 міністрів перехідного уряду. При цьому Кафондо не зможе виставити свою кандидатуру на президентських виборах, проведення яких заплановано в Буркіна-Фасо на 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram