ГоловнаСвіт

У Мехіко протестувальники закидали поліцію "коктейлями Молотова"

У Мексиці тривають демонстрації з вимогою розслідувати викрадення 43 студентів

У Мехіко протестувальники закидали поліцію "коктейлями Молотова"
Протестующие на площади Сокало в Мехико
Фото: EPA/UPG

У мексиканській столиці Мехіко ввечері 20 листопада сталися великі сутички поліції з демонстрантами, які виступають проти небажання влади розслідувати викрадення 43 студентів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Тисячі протестувальників з різних куточків країни, обурених викраденням студентів 26 вересня, намагались блокувати під'їзди до одного з терміналів аеропорту, а потім сконцентрувалися на одній з головних магістралей Мехіко. Протестувальники кидали в поліцейських каміння і "коктейлі Молотова". Правоохоронці затримали кілька людей.

Згодом мітингувальники перемістилися на головну площу Мехіко Сокало, де знаходиться історична будівля Національного палацу, в якому засідає уряд країни.

Протести в Мексиці тривають вже кілька тижнів. Вся країна була вражена викраденням студентів на демонстрації в місті Ігуаль. Раніше в листопаді слідчі органи заявили, що зниклі студенти стали жертвами місцевого кримінального угруповання, а передбачувані останки зниклих виявлено. Однак, кому саме належать знайдені останки, не встановлено. Родичі зниклих і мексиканські студенти назвали цю інформацію недостовірною і зажадали продовжувати пошуки та покарати винних.

Нагадаємо, на початку жовтня федеральна влада Мексики повністю роззброїла поліцію міста Ігуала, яку підозрюють у змові з бандитами і вбивстві студентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram