ГоловнаСвіт

На чорному ринку КНДР з'явилася антиурядова література

Заборонену літературу поширюють переважно діти членів владної партії

На чорному ринку КНДР з'явилася антиурядова література
архив
Фото: EPA/UPG

На чорному ринку Північної Кореї з'явилася антиурядова література.

Про це повідомляє видання Daily NK.

"Більшість цих книг з Японії. Вони містять детальні описи шпигунських операцій", - зазначив неназваний співрозмовник видання. За його словами, чорний ринок іноземної літератури в країні існує вже давно, проте "підривна література" з'явилася лише нещодавно. Він уточнив, що її поширюють переважно студенти, більшість яких - діти членів владної партії.

Студенти, використовуючи зв'язки своїх батьків, отримують доступ до іноземної літературі, перекладають її і друкують книги за допомогою принтерів і копіювальних апаратів, розміщених у громадських установах. Роздруковані копії вони здають напрокат на чорному ринку.

Середньоринкова ціна прокату перекладених книг становить 3000 північнокорейських вон (близько $23) на годину. "Місцеві книги здаються напрокат за тисячу вон (близько $8) на день, а іноземна класика - за три тисячі", - додало джерело видання.

Нагадаємо, ще донедавна влада КНДР утримувала в країні громадянина США Джеффрі Фоула, затриманого в травні 2014 року за те, що він забув Біблію в готелі, де мешкав. У Вашингтоні вітали дії Пхеньяна, але закликали також звільнити двох інших затриманих громадян США - Кеннета Бея і Метью Міллера. Метью Міллера, який попросив притулку в КНДР, 14 вересня засудив північнокорейський суд до шести років трудових таборів. Крім того, Кеннета Пе - американського місіонера корейського походження - затримали в КНДР у 2012 році. Його звинуватили в поширенні забороненої літератури і намірі повалити чинну владу, та засудили до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram