ГоловнаСвіт

МЗС Росії: Грибаускайте перевершила київських екстремістів

КПРФ запропонувала Держдумі розірвати дипвідносини з Литвою і запровадити санкції проти неї

МЗС Росії: Грибаускайте перевершила київських екстремістів
Даля Грибаускайте
Фото: Макс Левин

У Москві обурені "провокаційними" висловлюваннями президента Литви Далі Грибаускайте, яка в інтерв'ю радіо LRT назвала Росію терористичною державою.

Як повідомляє DELFI.lv, литовська лідерка заявила, що якщо не зупинити дії Росії в Україну, то агресія може поширитися по всій Європі.

"Україна сьогодні бореться за мир у всій Європі, за всіх нас. Якщо терористичну державу, яке здійснює агресію проти свого сусіда, не зупинити, то агресія може поширитися Європою й далі", - сказала Грибаускайте.

За словами Грибаускайте, Україна потребує всесторонньої підтримки. "І політична, і ділова, і гуманітарна, і військова підтримка необхідні, щоб ця країна, її жителі, які обрали демократичний шлях, які воліють самі давати собі раду у своїй державі, які вирішили, в якому напрямку їхня держава повинна рухатися - тобто в європейському напрямку, щоб вони могли робити це не під тиском, без військових інтервенцій, без агресії".

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, коментуючи слова президента Литви, заявив у повідомленні, розміщеному на сайті російського МЗС, що "у своїх висловлюваннях Даля Грибаускайте перевершує навіть найбільш екстремістські заяви, що звучать із вуст націонал-радикалів у Києві. Усе, що вона говорить, не сприяє, а навпаки, лише ускладнює пошук рішень для врегулювання української кризи. Розсудливі політики більшості країн, які не намагаються сподобатися маргіналам, а дійсно стурбовані ситуацією на Україні і станом справ у Європі та світі, керуються іншим, відповідальним підходом.

Тим часом заступник голови думської фракції КПРФ Микола Коломейцев запропонував розірвати дипломатичні відносини з Литвою та ввести проти неї санкції у відповідь на "хамські" висловлювання президента цієї країни на адресу Росії, повідомляє РИА Новости. Спікер палати Сергій Наришкін запропонував внести цю заяву на розгляд Держдуми відповідно до регламенту.

Зазначимо, що призначення та відкликання російських диппредставників за кордоном - прерогатива президента Росії, після консультацій з відповідними комітетами чи комісіями парламенту.

Нагадаємо, що президент Литви Даля Грибаускайте і раніше неодноразово висловлювалася на підтримку України і звинувачувала Росію в "протизаконних актах агресії" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram