ГоловнаСвіт

Вартість об'єднання Кореї оцінили в 500 мільярдів доларів

Економіка КНДР у 43 рази менша від південнокорейської

Вартість об'єднання Кореї оцінили в 500 мільярдів доларів
Южнокорейские солдаты партулируют границу с Северной Кореей
Фото: EPA/UPG

Південнокорейський уряд вважає, що об'єднання з Північною Кореєю потребуватиме не менш ніж 500 мільярдів доларів протягом 20 років. Стільки грошей потрібно влити в економіку КНДР, яка зараз приблизно в 43 рази менша від південнокорейської і знаходиться десь на рівні Болівії.

Про це пише

Bloomberg.Для порівняння, 25 років тому економіка ФРН була вдесятеро більшою за східнонімецьку. На об'єднання країни, за деякими оцінками, витратили близько 2 трильйонів доларів.

Корейський уряд визнає, що 500 мільярдів - вкрай приблизна оцінка, оскільки про реальний стан КНДР відомо дуже мало. Видання зазначає, що, за іншими даними, об'єднання Кореї зажадає від 50 мільярдів до 3 трильйонів доларів.

Півострів розділений між двома державами з 1948 року, коли Кім Ір Сен заснував КНДР. Нинішній

президент Південної Кореї Пак Кин Хе вважає, що об'єднання капіталу і розвинених технологій півдня і робочої сили та природних ресурсів півночі може дати серйозний економічний ефект. Однак поки що ознак того, що КНДР і Південна Корея дійсно можуть об'єднатися, немає.

Нагадаємо, за оцінкою Світового банку, Південна Корея входить у топ-15 країн світу за розміром економіки, її ВВП перевищує 1,3 трильйона доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram