ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв не допустити "кольорової революції" в Росії

Президент Росії назвав революції у країнах колишнього СРСР наслідком зовнішнього втручання

Путін пообіцяв не допустити "кольорової революції" в Росії
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін провів у Кремлі розширене засідання Ради Безпеки, на якому розглядався проект Стратегії протидії екстремізму в Росії. Промову глави держави опубліковано на сайті Кремля.

У своїй вступній промові російський президент заявив, що "кольорові революції" у пострадянських країнах є наслідком зовнішнього втручання і додав, що не допустить таких подій у Росії.

"Ми бачимо, до яких трагічних наслідків призвела хвиля так званих "кольорових революцій", яких потрясінь зазнали й зазнають народи країн, що пройшли через безвідповідальні експерименти прихованого, а іноді й грубого, як у нас кажуть, "ломового" зовнішнього втручання в їхнє життя. Для нас це урок і попередження, і ми зобов'язані зробити все необхідне, щоб подібне ніколи не трапилося в Росії", - сказав Путін.

Путін додав, що боротьба з екстремізмом не має нічого спільного з боротьбою з інакомисленням. "У нас вільна, демократична країна, і її громадяни мають право на свою думку і на висловлювання цієї думки, мають право бути в опозиції до влади", - сказав президент.

Нагадаємо, Росія брала активну участь у Помаранчевій революції в Україні, Революції троянд у Грузії, Тюльпановій революції у Киргизії, завжди підтримуючи органи влади, проти якої бунтували народи цих країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram