ГоловнаСвіт

82,9% гонконгців хочуть припинення вуличних протестів, - опитування

Опитування проводилося газетою, яка вважається прокитайською

82,9% гонконгців хочуть припинення вуличних протестів, - опитування
Полиция Гонконга в районе Монг Кок
Фото: EPA/UPG

Більшість опитаних жителів Гонконгу (82,9%) виступили за припинення вуличних протестів руху Occupy Central, які тривають вже восьмий тиждень.

Про це повідомляє The South China Morning Post з посиланням на опитування, проведене центром вивчення громадської думки Університету Гонконгу 17-18 листопада.

Більш як 68% респондентів хочуть, щоб влада розігнала протестувальників, а майже 55% з них незадоволені рухом громадянської непокори.

Тим, хто виступає проти влади на вулицях співчувають 28% опитаних, але лише 13% хочуть, щоб вони продовжували вуличний протест.

Згідно з опитуванням, проведеним тим самим центром з 5 по 11 листопада, понад 67% респондентів виступали за те, щоб протестувальники звільнили вулиці і площі Гонконгу.

На думку професора Гонконзького університету Ма Нгок (Ma Ngok), протестні акції в цьому місті втрачають підтримку через те, що вони тривають занадто довго і не мають конкретних цілей.

"Багато людей приєдналися до протесту, щоб захистити студентів. Студентські лідери не наважуються покинути вулиці тому, що відчувають свою відповідальність за тих, хто зібрався на площах. Студенти вважають, що вони не повинні так легко покидати протестувальників", - зазначив він.

Багатотисячні демонстрації в Гонконзі тривають з 26 вересня. У серпні влада Китаю ухвалила рішення, що всіх кандидатів на виборах 2017 року спочатку схвалював урядовий комітет. Протестувальники вважають, що це суперечить демократії. Крім того, протестувальники вимагають відставки глави міського уряду Лян Чженьїн.

Зазначимо, що газета The South China Morning Post вважається

прокитайською і часто виступає на підтримку інтересів Пекіна.

Нагадаємо, напередодні протестувальники в Гонконзі увірвалися в будівлю уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram