ГоловнаСвіт

ООН і ВООЗ закликають боротися з голодом та ожирінням

ООН презентувала програму боротьби з голодом і неправильним харчуванням із 60 пунктів

ООН і ВООЗ закликають боротися з голодом та ожирінням
архив
Фото: EPA/UPG

У римській штаб-квартирі Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в середу, 19 листопада, почалася Друга міжнародна конференція з харчування, присвячена проблемам ожиріння і голоду.

Про це повідомляє euronews

За оцінками ФАО, понад 800 млн осіб (кожен дев'ятий житель планети) потерпає від голоду. При цьому від надмірної ваги потерпає понад 2,1 млрд людей у всьому світі, тобто трохи менше ніж третина всього населення. Ще два мільярди людей, недоотримуючи з їжею необхідних мікроелементів і вітамінів, підпадають під категорію так званих "прихованих голодуючих".

"Щось тут неправильно, - заявила генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан. - Половина нашого незбалансованого світу помираєвід голоду. Тоді як інша половина об'їдається до ожиріння, і це настільки поширено, що призводить до зниження показників тривалості життя і вимагає астрономічних витрат на охорону здоров'я".

В Африці, на південь від Сахари хронічно недоїдає кожен четвертий чоловік; але більшість голодуючих - понад півмільярда - припадає на Азію, найбільш густонаселений регіон світу.

Програма боротьби з голодом і неправильним харчуванням, запропонована ООН, містить 60 рекомендованих дій, які уряди можуть включити у свої національні плани в секторі харчування та охорони здоров'я. Серед них - розвиток сільського господарства з урахуванням регіональних особливостей, залучення інвестицій у розвиток нових технологій і загальноосвітні програми.

На конференції, яка триватиме до 21 листопада, пропонують прийняти декларацію, що закріплює за кожною людиною право на доступ до безпечної та поживної їжі. Вона також зобов'язує уряди запобігати неповноцінному харчуванню в усіх його проявах: голод, брак мікроелементів, ожиріння.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомляли, що збиток від ожиріння для світової економіки становить $2 трлн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram