ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Visa назвала умови продовження роботи в Росії

Міжнародна платіжна система вимагає скасувати низку запроваджених проти неї обмежень

Visa назвала умови продовження роботи в Росії
архив
Фото: newtortuga.com

Центробанк Росії отримав від міжнародної платіжної системи Visa документ, в якому зазначено всі умови продовження роботи компанії на території Росії.

Про це повідомляє РБК із посиланням на лист, що потрапив до редакції.

У листі голова російського відділення Visa Ендрю Торре звертається до заступника голови Центробанку Ольги Скоробогатової та гендиректора ВАТ "Національна система платіжних карт" (НСПК) Володимира Комлєва. Торре пише, що Visa хоче сама встановлювати тарифи та плату за різні послуги на території РФ. Наразі, за законом, тарифна політика встановлюється НСПК. Однак вона не впливає на рішення, пов'язані зі зміною тарифів платіжних систем. У разі підвищення цін системи повинні сповіщати НСПК про підвищення цін що 120 днів.

У документі також сказано, що Visa хоче отримати право використовувати власний операційний і кліринговий центр (для виконання безготівкових розрахунків). Торре пише, що компанія планує відмовитися від плати внеску, якщо НСПК не зможе забезпечити системі стабільну роботу.

Окрім того, Visa відмовляється розміщувати на своїх картках логотипи інших платіжних систем.

Закон про створення НСПК ухвалили у квітні 2014 року. Причиною стала відмова Visa і Mastercard обслуговувати картки деяких російських банків, які потрапили під санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram