ГоловнаСвіт

Путіна на G20 супроводжував дегустатор їжі на отруту, - ЗМІ

Співробітник готелю, де зупинявся Путін, заявив, що президент від початку не планував залишатися до кінця G20

Путіна на G20 супроводжував дегустатор їжі на отруту, - ЗМІ
архив
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін привіз на саміт "Великої двадцятки" (G20) у Брисбен свого дегустатора, який перевіряв їжу на наявність отрути.

Про це австралійському новинному порталу news.com.au розповів один зі співробітників готелю Hilton у Брисбені, який говорив на умовах анонімності.

За словами джерела видання, серед тих, хто супроводжував Путіна, була людина, яка куштувала його їжу, щоб пересвідчитись, чи вона не отруєна. "Ми готували їжу на нашій кухні, після чого її відносили йому в ресторан або туди, де він обідав, і спершу її хтось куштував, щоб переконатися, що вона не отруєна або щось подібне, а потім уже її викладали на тарілку і подавали", - розповів він.

Крім того, за словами співробітника готелю, російського лідера більшість часу оточували чотири або п'ять охоронців, а в інші моменти з ним залишався "головний серед них".

Також співрозмовник газети розповів, що супровід президента РФ займав у готелі 75% номерів, а всього в російській делегації було 319 осіб.

Співробітник готелю також заявив, що Путін спочатку не планував залишатися до кінця саміту G20. Сам президент Росії пояснив своє рішення покинути саміт заздалегідь необхідністю поспати. Російський президент залишив саміт у неділю, 16 листопада, після непривітного прийому та заяв лідерів країн з приводу ситуації в Україні.

Зазначимо, що ще в липні 2012 року засновник елітарного Клубу кращих шеф-кухарів, які готують для керівництва різних країн світу, Жиль Брагар, який колись обслуговував президента РФ Володимира Путіна, розповів в інтерв'ю британському таблоїду The Daily Mail, що російський лідер відчуває "параноїдальний страх" бути отруєним. З цієї причини за розпорядженням Путіна кваліфіковані дегустатори - лікар і кухар - обов'язково перевіряють кожну страву на наявність отрути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram