ГоловнаСвіт

Байден у рамках турне відвідає Україну

Віце-президент США висловить стурбованість Вашингтона з приводу порушення Росією Мінських домовленостей

Байден у рамках турне відвідає Україну
Порошенко, Байден
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джозеф Байден у вівторок, 18 листопада, вирушив у п'ятиденне турне, під час якого відвідає Марокко, Україну і Туреччину.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому

У п'ятницю, 20 листопада, в Києві Байден має зустрітися з Президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Як повідомляє "Голос Америки" з посиланням на високопосадове джерело в Білому домі, Байден висловить стурбованість США з приводу того, що "Росія продовжує порушувати Мінські домовленості, досягнуті 5 вересня". Крім того, Байден візьме участь у круглому столі на тему боротьби з корупцією.

Як зазначили в МЗС України, це буде вже третій візит Джозефа Байдена в Україну цього року.

Білий дім заявляє, що Росія не зробила жодних значущих кроків, щоб виконати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. Йдеться, зокрема, про виведення російських військ з України та перекриття потоку найманців, а також постачань зброї й обладнання з РФ. США також заявляють, що Москва перешкоджає роботі місії ОБСЄ зі спостереження за російсько-українським кордоном.

Росія послідовно заперечує участь у конфлікті на сході України, а також те, що відправляє на Донбас техніку і військовослужбовців.

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який провів переговори в Києві та Москві, напередодні заявив про близькість нового перемир'я на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram