ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

86% росіян пишаються тим, що живуть у Росії, - опитування

Дві третини росіян впевнені, що РФ - краща від більшості інших країн

86% росіян пишаються тим, що живуть у Росії, - опитування
архив
Фото: EPA/UPG

Більшість росіян (86%) пишаються тим, що живуть в Росії, що є максимальним показником за всі роки досліджень.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного аналітичним центром "Левада".

Країною загалом пишаються 69% респондентів. Дві третини опитаних (64%) згідні з твердженням, що Росія є кращою за більшість інших країн.

Число росіян, яким соромно за те, що відбувається в країні, знизилося з 81% 1996 року до 20% 2014-го. 69% опитаних зазначили, що почуваються в російському суспільстві вільними людьми. Третина респондентів (30%) вважають, що за останні півроку за кордоном Росію та її жителів почали більше боятися, 24% - ненавидіти, 11% - розуміти, 10% - поважати.

Підтримувати Росію, навіть якщо вона не має рації, готові 52% росіян. При цьому лише 24% респондентів згідні з тим, що світ став би кращим, якби росіяни визнали вади Росії.

Опитування проводили 24-27 жовтня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення серед 1630 осіб віком від 18 років у 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Розподіл відповідей подано у відсотках від загального числа опитаних разом із даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram