ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії дозволили носити зброю для самооборони за наявності ліцензії

На носіння цивільної зброї як і раніше діятимуть деякі обмеження

У Росії дозволили носити зброю для самооборони за наявності ліцензії
архив

Уряд Росії схвалив поправки до "Правил обороту цивільної та службової зброї і патронів до неї на території РФ".

Тепер росіяни можуть носити із собою зброю для самооборони за наявності ліцензії на неї, випливає з постанови від 8 листопада, опублікованої на порталі правової інформації РФ у понеділок, 17 листопада.

Раніше росіянам дозволялося носити із собою зброю за наявності ліцензії тільки на полювання, відповідні спортивні заходи, а також тренувальні та навчальні стрільби. У новій редакції правил до цих пунктів додали самооборону. У прес-службі Кабінету міністрів агентству ТАСС розповіли, що цей додаток "має уточнювальний характер".

"За законом "Про зброю" підставою для носіння зброї, незалежно від мети її застосування, є виданий в установленому порядку дозвіл на зберігання і носіння конкретного виду, типу і моделі зброї", - підкреслили в прес-службі Кабміну.

Читайте: НАТО: Росія дуже серйозно нарощує військову міць в Україні

До цивільної зброї самооборони відносять вогнепальну гладкоствольну довгоствольну зброю, вогнепальну зброю обмеженого ураження (пістолет, револьвер, вогнепальна безствольна зброя російського виробництва) з травматичними, газовими та світло-звуковими патронами. Також у це поняття входять газові пістолети і револьвери, російські електрошокери та іскрові розрядники і пристрої, які розповсюджують сльозогінний газ і подразнювальні речовини.

У прес-службі Кабінету міністрів також нагадали про обмеження на носіння цивільної зброї. Наприклад, її не можна приносити на мітинги, вуличні походи і подібні масові заходи, на територію освітніх установ і в розважальні організації, які працюють уночі і продають алкоголь. Також не можна носити вогнепальну зброю в стані сп'яніння. Крім того, для самооборони не можна використовувати вогнепальну довгоствольну і холодну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram