ГоловнаСвіт

В Угорщині понад 10 тисяч людей протестують проти корупції

Минулого місяця угорці протестували через намір влади ввести податок на інтернет

Понад десять тисяч угорців прийшли до будівлі парламенту, протестуючи проти корупції.

Люди оточили будівлю парламенту після того, як прем'єр Віктор Орбан відмовився звільнити голову податкової Ільдіко Віду, якій нещодавно заборонили в'їзд у США через звинувачення в корупції, пише "Новое время".

Рівно тиждень тому протестувальники вже збиралися з аналогічною вимогою, а також просили втручання ЄС. Наразі біля входу в будівлю парламенту спостерігається штовханина між активістами і поліцейськими.

За інформацією місцевих ЗМІ, голова податкової служби Угорщини є в "чорному списку" США разом із ще шістьма угорськими чиновниками, яким заборонено в'їзд у країну через звинувачення в корупції. Ільдіко Віда заперечує всі висунуті їй звинувачення.

Минулого місяця по всій Угорщині відбулися масові протести через намір влади ввести податок на користування інтернетом. Протести зібрали близько 100 тис. осіб, під час яких демонстранти вимагали відставки уряду Віктора Орбана.

Нагадаємо, в жовтні США заборонили в'їзд у країну низки угорських чиновників і бізнесменів, звинувативши їх у причетності до корупції. Голова угорської податкової служби вже підтвердила, що вона увійшла в американський "чорний список" разом з кількома колегами. При цьому вона заперечує всі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram