ГоловнаСвіт

Президента Чехії закидали яйцями за проросійські заяви

Мітингувальників обурили антиукраїнські заяви Мілоша Земана

У Празі мітингувальники освистали і закидали яйцями президента Чехії Мілоша Земана, який виступав перед пражанам з нагоди 25-ї річниці повалення комунізму в Східній Європі.

Про це повідомляють чеські ЗМІ, передає "Українська правда".

Фото: Mogmanski

У понеділок у столиці Чехії вже пройшли демонстрації протесту через обурення людей проросійськими і антиукраїнськими заявами Земана, тому настрій слухачів на Альбертові був критичним від початку.

Як тільки президент зійшов на подіум, з натовпу почали свистіти, було чути крики "Ганьба!" і "Відставка", повідомляє чеський портал Dnes.

Фото: Random Jog

"Я не боюся вас, я вас боявся 25 років тому", - відповів Земан мітингувальникам. Після того, як з натовпу на сцену полетіли яйця, охорона спробувала захистити президентів парасольками.

Фото: denik.cz

Повідомляється, що одне яйце розбилося об президента Німеччини Йоахіма Гаука. Це підтвердили в його канцелярії, але помітити це на фото не вдалося. Тим часом на деяких фото чітко видно, як на сцену летить яйце.

На цьому мітинг не було завершено, зазначає denik.cz. Після Земана виступили інші президенти, їхні промови мітингувальники зустріли оплесками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram