ГоловнаСвіт

У США помер лікар, який заразився Еболою

Жертвами смертельного вірусу стали вже близько 5200 осіб

У США помер лікар Мартін Салія, який заразився вірусом лихоманки Ебола під час роботи в одній з лікарень Фрітауна.

Про це повідомляється у "Твіттері" телеканала NBC.

44-річний хірург Мартін Салія заразився Еболою під час роботи в одній з лікарень Фрітауна (столиця Сьєрра-Леоне), де він працював. Він став третім пацієнтом, який лікувався від Еболи в медичному центрі університету Небраски в місті Омаха.

Читайте: США закликали МВФ списати борги постраждалих від Еболи африканських країн

Уперше лікар звернувся до лікарні з симптомами, схожими на лихоманку Ебола, 6 листопада, однак тести на вірус виявилися негативними. Пізніше зробили повторні аналізи, які підтвердили діагноз Еболи у Салії, після чого його ушпиталили.

Спалах лихоманки Ебола зафіксовано в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію. Наприкінці серпня він дістався до Демократичної Республіки Конго і Сенегалу. У жовтні випадки смерті від Еболи зареєстровано в Малі. Загальна кількість загиблих від лихоманки Ебола, за останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), становить 5177 чоловік з 14 413 заражених. Найбільшу кількість жертв зафіксовано у трьох західноафриканських країнах: Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram