ГоловнаСвіт

У Буркіна-Фасо вибрали тимчасового президента

Новому буркінійському лідерові належить призначити 25 міністрів перехідного уряду

У Буркіна-Фасо вибрали тимчасового президента
Мишель Кафандо
Фото: www.innercitypress.com

Дипломат Мішель Кафандо (Michel Kafando) зайняв посаду президента перехідного періоду в Буркіна-Фасо.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Його кандидатуру затвердили на засіданні спеціальної ради, що складається з представників армії, духовенства та політичної опозиції. Усього на посаду тимчасового президента Буркіна-Фасо претендували п'ять кандидатів.

Тепер Кафандо належить затвердити прем'єр-міністра країни, а також 25 міністрів перехідного уряду. При цьому він не зможе виставити свою кандидатуру на президентських виборах, проведення яких заплановано в Буркіна-Фасо на 2015 рік.

72-річний Кафандо раніше очолював МЗС Буркіна-Фасо, а також був постпредом країни при ООН.

Колишнього президента Буркіна-Фасо Блеза Компаоре скинули з посади голови держави 31 жовтня після масових акцій протесту, які почалися в столиці країни Уагадугу 28 жовтня. Тоді протестувальники захопили буркінійський парламент і будівлю державного телебачення, а також оголосили про початок "чорної весни".

Після усунення Компаоре, який утік до Кот-д'Івуару, влада в Буркіна-Фасо перейшла до військових. Це, однак, спровокувало невдоволення в

Африканському союзі, який дав Буркіна-Фасо два тижні на відновлення цивільної влади. В іншому разі Афросоюз пообіцяв ввести санкції проти військового керівництва Буркіна-Фасо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram