ГоловнаСвіт

Азербайджан закрив повітряний простір над Нагірним Карабахом

У Баку засудили "продовження окупації і агресії щодо Азербайджану" з боку Вірменії

Азербайджан закрив повітряний простір над Нагірним Карабахом
Наогрный Карабах

Азербайджан закрив повітряний простір над Нагірним Карабахом для польотів після інциденту з вірменським військовим вертольотом.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на повідомлення МЗС Азербайджану.

"Азербайджан оголосив повітряний простір над окупованими територіями закритим для польотів і в установленому порядку сповістив про це всіх членів Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO)", - йдеться в заяві МЗС.

Читайте: Наступною метою Росії може стати Нагірний Карабах, - ЗМІ

Крім того, у повідомленні йдеться, що незаконне проникнення у повітряний простір Азербайджану вірменських військових вертольотів - це "продовження окупації і агресії щодо Азербайджану, а також політики посягання на територіальну цілісність і суверенітет республіки".

Співголови Мінської групи ОБСЄ з карабаського врегулювання, куди входять Росія, США і Франція, занепокоїлися через катастрофу вертольота Вірменії у Нагірному Карабасі. Європейський Союз підтримав позицію Мінської групи ОБСЄ.

Нагадаємо, 12 листопада Збройні сили Азербайджану збили військовий вертоліт "Мі-24", який належить Вірменії. Під час аварії загинули три члени екіпажу

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією навколо Нагірного Карабаху розпочався в лютому 1988 року і досі так і не вирішено. Баку наполягає на збереженні своєї територіальної цілісності, а Єреван у свою чергу захищає інтереси невизнаної республіки, етнічну більшість якої складають вірмени. На лінії зіткнення військ постійно відбуваються перестрілки, вину за це сторони покладають один на одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram