ГоловнаСвіт

Більшість росіян вірять сюжетам "Первого канала" і НТВ про Україну

Росія вважає себе жертвою інформаційної атаки з боку України

Більшість росіян вірять сюжетам "Первого канала" і НТВ про Україну
Фото: Предоставлено автором

Більшість росіян - 59% - вірять, що федеральні телеканали і центральні газети кажуть правду про події в Україні. Про це свідчить опитування "Левада-Центру", пише РБК.

Тільки кожен десятий росіянин допускає думку, що федеральні ЗМІ ведуть проти України інформаційну війну, і вважає таку політику небезпечною. При цьому понад 80% опитаних вважають, що це Росія стала жертвою інформаційної війни, яку розв'язали Україна, США і західні країни. Твердо в цьому впевнений кожен другий росіянин. Тільки 8% заявили, що цілком імовірно, що Україна не веде пропагандистську кампанію проти Росії.

Лише 12% росіян постійно отримують інформацію про події в Україні, яка різко відрізняється від риторики основних російських телеканалів. Майже половина опитаних (46%) так чи інакше знайома з альтернативними думками на події в Україні, але більш ніж третина (37%) ніколи не читає, не дивиться і не слухає ЗМІ, які висвітлювали б бойові дії на Донбасі не так, як центральні канали.

При цьому більшість опитаних упевнені, що альтернативні погляди є або свідомою антиросійською пропагандою (26%), або спотворюють істинні події (17%), або - навіть якщо вони правдиві - викликають незгоду і роздратування (9%).

Нагадаємо, що російські телеканали неодноразово ловили на брехні про події в Україні і на відвертих нісенітницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram