ГоловнаСвіт

Південна Корея: винуватця однієї з найбільших морських катастроф XXI століття засудили до 36 років в'язниці

Сеул вирішив припинити операцію пошуку зниклих безвісти внаслідок катастрофи порома

Південна Корея: винуватця однієї з найбільших морських катастроф XXI століття засудили до 36 років в'язниці
Капитан парома "Севоль" Ли Чжун Сок
Фото: EPA/UPG

Капітана південнокорейського порома "Севоль", в аварії якого загинули 295 осіб, у вівторок, 11 листопада, засудили до 36 років в'язниці.

Про це повідомляє агентство "Ренхап". 69-річному Лі Чжун Соку вдалося уникнути смертної кари, на якій наполягало звинувачення. Вердикт винесла колегія у складі трьох суддів у місті Кванджу. Капітана визнали винуватим у недбальстві в надзвичайній ситуації, що спричинила загибель людей, але невинним у скоєнні вбивства.

За даними агентства Рейтер, головного інженера судна засудили до 30 років в'язниці. У момент аварії він не надав допомогу двом іншим членам екіпажу, що спричинило їхню загибелі. Інших 13 членів екіпажу визнали винними в недбалості й отримали від п'яти до 20 років позбавлення волі.

Читайте: Китай і Південна Корея домовилися про зону вільної торгівлі

Пором "Севоль" перекинувся і затонув 16 квітня 2014 р. біля південно-західного узбережжя Корейського півострова. На борту були 476 осіб, більшість із них - школярі. Загинули 295 осіб, ще дев'ять вважаються зниклими безвісти. Слідство встановило, що капітан і члени екіпажу покинули судно одними з перших, не організувавши евакуацію пасажирів.

У вівторок стало відомо, що влада Південної Кореї вирішила зупинити пошук зниклих безвісти під час катастрофи порома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram