ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" має намір ввести власну валюту

Передбачається, що монети карбуватимуть з чистого золота і срібла

"Ісламська держава" має намір ввести власну валюту
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) хочуть ввести власну валюту.

Про це повідомляє The Daily Mail.

За даними видання, джихадисти мають намір повернути динари, які використовувалися у часи раннього ісламу. Передбачається, що, як і в середньовіччі, монети карбуватимуть із чистого золота і срібла (4,3 грама і 3 грами відповідно).

Повідомлення про введення бойовиками своєї валюти, з'явилися в мережах з посиланням на заяви релігійних лідерів в мечетях Мосула і Найнави. Передбачається, що динари надійдуть в обіг у найближчі кілька тижнів на підконтрольних бойовикам ІД територіях у Сирії та Іраку. Проте самі бойовики ІД цю інформацію наразі не підтвердили.

Читайте: Бойовики "Ісламської держави" ввели покарання за торгівлю сигаретами

Наразі динар є офіційною валютою в Алжирі, Бахрейні, Ірані, Іраку, Йорданії, Кувейті, Лівії, Сербії, Тунісі та Республіці Македонія. Однак там монети карбують із менш благородних металів.

На початку червня бойовики "Ісламської держави" почали наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися радикальні суніти, військові з армії Саддама Хусейна і невеликі терористичні групи. Наприкінці червня "Ісламська держава" оголосила про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних бойовикам територіях в Іраку і Сирії - від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram