ГоловнаСвіт

Більшість росіян відчули наслідки введення антизахідних санкцій, - опитування

Багато громадян РФ найближчим часом очікують зниження рівня життя і економічної кризи

Більшість росіян відчули наслідки введення антизахідних санкцій, - опитування
Фото: Предоставлено Денисом Казанским

Число росіян, які помітили зростання цін на продукти після введення Росією заборони на постачання деяких товарів із США, Євросоюзу й інших країн, зросло майже вдвічі порівняно із серпнем.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного аналітичним центром "Левада".

Якщо наприкінці літа зростання цін на продукти харчування помітили лише 35% опитаних, то наприкінці жовтня ця цифра зросла до 64%.

Число тих, хто схвалює заборону на ввезення європейських і американських продуктів, навпаки, зменшилося. Одночасно із цим побільшало людей, у яких виникли проблеми через антизахідні санкції. В серпні їхній вплив не відчували 63% опитаних, а зараз ця цифра знизилася до 52%.

Читайте: Більшість росіян не пустили б своїх синів воювати на Донбас, - опитування

Крім того, 16% опитаних "безумовно згодні" і 45% "радше згодні" з тим, що вже невдовзі в Росії почнеться зниження рівня життя населення, скорочення доходів, зростання цін та економічна криза.

Також 16% респондентів "безумовно згодні" і 40% "радше згодні" з думкою, що анексія Криму Росією і політична та військова допомога Росії донбаським сепаратистам уже найближчим часом спричинять зниження рівня життя населення та економічну кризу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram