ГоловнаСвіт

Путін і Обама поспілкувалися кілька хвилин

Президенти порушили питання України, Сирії, Ірану та двосторонніх відносин

Путін і Обама поспілкувалися кілька хвилин
Фото: EPA/UPG

Президенти Росії та США Володимир Путін і Барак Обама знову поговорили після першого робочого засідання саміту АТЕС.

Про це повідомляє у вівторок, 11 листопада, ТАСС.

Лідери двох країн ненадовго затрималися перед церемонією спільного фотографування у залі засідання. Іншим учасникам зустрічі довелося їх чекати кілька хвилин. Коли Обама і Путін з'явилися, вони розмовляли на ходу. Про що саме говорили президенти - невідомо.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив інформацію про бесіду президентів, пише ТАСС. За його словами, Обама і Путін коротко обговорили питання двосторонніх відносин, а також ситуацію навколо України, Сирії та Ірану.

"Путін і Обама кілька разів змогли використати паузи в роботі саміту, щоб поговорити. Вони порушили питання двосторонніх відносин, ситуацію навколо України, Сирії, Ірану", - сказав він, зауваживши, що спілкування було коротким.

"Можливостей для зустрічі було більше ніж дві, це були короткі бесіди", - додав він.

У понеділок Обама і Путін також встигли переговорити протягом кількох хвилин. За словами Пєскова, президенти встигли тільки привітати один одного. При цьому Пєсков підтвердив можливість переговорів Путіна і Обами в рамках нинішнього саміту, а також зустрічі G20 в австралійському Брісбені.

Раніше у Кремлі та Білому домі говорили про можливу зустріч двох президентів. Представник президента США з національної безпеки Сьюзан Райс розповіла, що Обама і Путін можуть поспілкуватися в кулуарах форуму. За її інформацією, офіційної зустрічі між главами двох держав не заплановано. Дмитро Пєсков також не виключив можливості спілкування Путіна і Обами.

Читайте: Путін пояснив зниження цін на нафту політикою

Перший особистий контакт російського і американського лідерів після загострення ситуації в Україні і введення санкцій Заходу проти РФ особистий контакт (не рахуючи телефонних переговорів) відбувся у червні цього року в Нормандії (Франція) під час урочистостей на честь 70-річчя висадки союзницьких військ.

Під час робочого сніданку лідерів держав Путін і Обама обмінялися думками щодо ситуації в Україні, а також про кризу на сході цієї країни, висловившись за необхідність якнайшвидшого припинення насильства і військових дій. За інформацією американської сторони, президенти РФ і США провели 10-15-хвилинну неформальну розмову. "Це була неформальна розмова, а не офіційна двостороння зустріч", - уточнив заступник помічника американського лідера з нацбезпеки Бен Родс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram