ГоловнаСвіт

Один із засновників The Pirate Bay вийшов із в'язниці

Петер Сунде відсидів п'ять місяців і заплатив штраф в обсязі $6,9 млн.

Один із творців найпопулярнішого у світі торрент-трекера The Pirate Bay Петер Сунде (Peter Sunde) вийшов із в'язниці.

Про це він повідомив у своєму аккаунті у Twitter.

"Моє тіло щойно з'єдналося з моєю душею і свідомістю, які ніколи не утримувалися під вартою", - написав Сунде.

За його словами, він буде недоступний до "завтра або десь так", і тоді відповість на питання ЗМІ та інших. "Потрібно поспати, поїсти і подорожувати", - написав він.

Сунде заарештували 31 травня 2014 року за звинуваченням в порушенні авторських прав. Інтерпол розшукував його з 2012 року, коли шведський уряд засудили Сунде до відбування покарання у в'язниці і виплати крупного штрафу.

Комп'ютерного експерта разом із іншими трьома творцями The Pirate Bay засудили на позбавлення волі строком на рік і штраф в обсязі $4,8 млн. Пізніше строк зменшили, але сума штрафу зросла до $6,9 млн.

Заснований у 2003 році торрент-трекер The Pirate Bay часто звинувачується у розповсюдженні в Мережі неліцензійного контенту. Влада кількох країн ухвалила постанови про блокування ресурсу на своїй території. Довгий час видалити сайт із пошукової видачі вимагали від Google правовласники. Крім того, The Pirate Bay (поряд із іншими великими торрент-трекерами) регулярно потрапляє у список піратських ресурсів, складений Торговим представництвом США (USTR).

Нагадаємо, 31 жовтня суд засудив співзасновника Готтфріда Свартхольма Варга до 3,5 років в'язниці, а 4 листопада в Таїланді за запитом Інтерполу заарештували Ганса Фредріка Леннарта Нея - ще одного співзасновника торрент-трекера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram