ГоловнаСвіт

НАТО планує великі військові навчання у Східній Європі

У складі Північноатлантичного альянсу з'явиться група швидкого реагування

НАТО планує великі військові навчання у Східній Європі
Ханс-Лотар Домрозе
Фото: EPA/UPG

НАТО планує масштабні навчання у Східній Європі та країнах Балтії.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова командувача об'єднаними силами НАТО в Брунссумі (Нідерланди) генерал Ганса-Лотара Домрозе.

"Раніше ми проводили масштабні маневри за участю від 25 до 40 тисяч солдатів лише в західних країнах. Зараз я добре собі уявляю, що в майбутньому ми зможемо проводити маневри також у Східній Європі і країнах Балтії", - сказав він.

За словами Домрозе, у складі НАТО з'явиться група швидкого реагування. У ній буде від п'яти до семи тисяч осіб. Генерал також зазначив, що впродовж трьох-п'яти днів солдати зможуть дістатися району бойових дій.

Нагадаємо, 5 вересня країни-члени НАТО на саміті в Уельсі погодили і прийняли план посилення колективної оборони Альянсу. Також вони домовилися про параметри створюваних сил швидкого реагування у відповідь на політику Москви.

В Організацію Північноатлантичного договору входять 28 країн. Одним з основних положень договору є пункт про колективну самооборону (п'ята стаття) - напад на одну країну-учасницю НАТО є нападом на всі країни організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram