ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив про відданість ідеалам Жовтневої революції

Білоруський лідер заявив, що його країна примножила досягнуте під час "більшовицького перевороту"

Лукашенко заявив про відданість ідеалам Жовтневої революції

Президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав співвітчизників з Днем Жовтневої революції і заявив про відданість її ідеалам "рівноправності, справедливості і безкорисливого служіння людям".

Відповідне звернення опубліковано на сайті прес-служби білоруського лідера.

За словами Лукашенка, події 1917 року "змінили долю величезної країни і створили умови для національного відродження народів, які населяли її". "Братні народи Радянського Союзу спільно створювали потужну економіку, науку, культуру", - заявив він.

Він також зазначив, що громадянам країни вдалося не тільки зберегти досягнуте, а й примножити "цей потенціал, вибравши власний шлях розвитку".

Читайте: Лукашенко розкритикував білоруських письменників

"Притаманні нашому суспільству мир, стабільність і злагода - закономірний підсумок того, що ми не відкинули соціальні здобутки Великого жовтня, не зрадили ідеали рівноправності, справедливості і безкорисливого служіння людям", - заявив Лукашенко.

Жовтнева революція відбулася 25 жовтня 1917 року за юліанським календарем (7 листопада за новим стилем) 1917 року. Під час збройного повстання повалено тимчасовий уряд Росії, а до влади прийшли більшовики. У СРСР річниця революції була державним святом. Після розпаду Радянського Союзу в Росії 7 листопада офіційно оголосили "Днем примирення і злагоди". Пізніше замість цього свята ввели інше - "День народної єдності", що відзначається 4 листопада.

Нагадаємо, 4 листопада у Москві і кількох інших російських містах пройшов "Російський марш". Тоді в Москві затримали 40 учасників "Російського маршу", які виступали проти війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram