ГоловнаСвіт

Білий дім не підтверджує зустріч Обами і Путіна на полях самітів

У Кремлі не виключають неформального спілкування двох президентів

Білий дім не підтверджує зустріч Обами і Путіна на полях самітів
Фото: EPA/UPG

Неформальна зустріч президента США Барака Обами з президентом РФ Володимиром Путіним на полях саміту "Великої двадцятки" (G20) не відбудеться.

Про це повідомляє РІА Новости в середу, 5 листопада, з посиланням на слова представника Ради національної безпеки при Білому домі Марка Сторха.

"Ми поки що не можемо оголосити про якісь двосторонні зустрічі", - сказав він.

4 листопада агентство Reuters повідомило, що Обама може провести з Путіним неформальну зустріч у рамках саміту G20 і АТЕС. Як заявило джерело агентства, офіційна зустріч двох президентів не планується.

Читайте: Порошенко провів телефонну розмову з Путіним, Меркель і Олландом

Тим часом у Кремлі не виключають неформального спілкування президентів, однак окремих зустрічей поки що не заплановано, заявив РИА Новости прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков.

"На міжнародних самітах лідери так чи інакше спілкуються, але будь-яких окремих двосторонніх зустрічей зараз не заплановано", - сказав Пєсков.

Саміт Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) пройде 10-12 листопада в Пекіні. Саміт G20 відбудеться в австралійському Брисбені 15-16 листопада. Президенти США і Росії будуть на обох заходах.

Нагадаємо, востаннє Путін й Обама зустрічалися в червні цього року в Нормандії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram