ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія створить нове інформагентство для мовлення за кордоном

Передбачають, що нове медіа мовитиме 45 мовами

Росія створить нове інформагентство для мовлення за кордоном

У Росії запустять нове інформагентство для мовлення за кордоном.

Як повідомляє РБК із посиланням на власні джерела, інтернет-проект під робочою назвою "Супутник" створять на базі міжнародного інформаційного агентства (МІА) "Россия сегодня".

У прес-службі "Россия сегодня" цю інформацію також підтвердили, проте подробиці розкрити відмовилися.

Очікують, що новий продукт представлять 10 листопада. Презентацію під назвою "Відкриття нової ери іномовлення" для офіційних осіб, керівників російських і зарубіжних компаній проведуть гендиректор "Россия сегодня" Дмитро Кисельов і головний редактор телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян.

Читайте: Держдума обмежила частку іноземного капіталу в ЗМІ

Планується, що нове ЗМІ об'єднає кілька десятків іншомовних сайтів. За деякими даними, "Супутник" також буде мовити на базі радіокомпанії "Голос России", що входить до складу "Россия сегодня". Непряме підтвердження цього є в реєстрі російських зареєстрованих ЗМІ. Наприкінці травня 2014-го на порталі було зареєстровано два проекти з назвою Sputnik - інформаційне агентство і радіоканал.

Територія розповсюдження в обох медіа вказана як Росія і зарубіжні країни. Переліку цих країн немає, проте наголошено, що "Супутник" мовитиме 45 мовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram