ГоловнаСвіт

Іспанський суд заборонив проведення неофіційного опитування про незалежність Каталонії

Каталонська влада має намір провести опитування, незважаючи на заперечення Мадрида

Іспанський суд заборонив проведення неофіційного опитування про незалежність Каталонії
Фото: tsn.ua

Конституційний суд у вівторок заборонив проведення 9 листопада в Каталонії неофіційного голосування з приводу майбутнього цього регіону у складі Іспанії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Таке рішення суд ухвалив з урахуванням заперечень Мадрида проти голосування.

Раніше стало відомо, що влада Каталонії відмовилася від ідеї проводити референдум про незалежність, запланований на 9 листопада, оскільки Конституційний суд Іспанії призупинив на п'ять місяців дію декрету про проведення референдуму. Тоді президент Каталонії Артур Мас як альтернативу запропонував провести в той самий день неофіційне голосування з того самого питання.

Влада Каталонії, тим часом, уже заявила, що готова провести 9 листопада неофіційне голосування з приводу майбутнього цього іспанського регіону, незважаючи на рішення іспанського суду, пише El Pais.

Жителі Каталонії становлять близько 16% населення Іспанії. Це один із найбагатших іспанських регіонів, багато уродженців якого традиційно виступали за незалежність від Мадрида. Тим не менш, результати останніх опитувань показують, що кількість прихильників незалежності з невеликою перевагою перевищує кількість її противників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram