ГоловнаСвіт

Рейтинг Обами впав до рекордно низького рівня

Демократична партія може втратити більшість у Сенаті

Рейтинг Обами впав до рекордно низького рівня
Обама
Фото: EPA/UPG

Рейтинг президента США Барака Обами опустився до рекордно низького рівня напередодні виборів до Конгресу.

Відповідні дані наводить опитування, проведене ABC News і Washington Post.Згідно з опитуванням, лише 44% опитаних американців позитивно ставляться до діяльності Обами на посаді президента. Для порівняння, в січні цей показник становив 49%, а на початку другого терміну Обами, наприкінці 2012 року, діяльність американського лідера схвалювали 60% громадян США.

2009 року 72% американців назвали Обаму сильним лідером, проте наприкінці жовтня 2014-го цей показник опустився до 40%. Також у 2009 році 72% населення США сказали, що президент розуміє проблеми населення країни, однак тепер цей показник зменшився до 44%. Також негативні зміни спостерігають у графі, де американці вказують довіру голові країни під час кризи. Для порівняння, в січні 2009 року 69% американців довіряли Обамі у важких ситуаціях, а до кінця цього року таких людей залишилося лише 45%.

Опитування провели напередодні виборів у Конгрес США. Проміжні вибори відбудуться 4 листопада 2014 року.

Зазначимо, що оцінка діяльності президента є одним з найважливіших факторів виборів до Конгресу. Низький рейтинг Барака Обами може означати для Демократичної партії, від якої він обирався, втрату більшості в Сенаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram