ГоловнаСвіт

Москва порадила ЄС визнати "вибори" в ДНР і ЛНР

Постпред РФ при ЄС порадив країнам Заходу об'єктивно реагувати на "волевиявлення" громадян

Москва порадила ЄС визнати "вибори" в ДНР і ЛНР
Владимир Чижов
Фото: http://visabulletin.ru/

Постпред Росії при ЄС Володимир Чижов порадив Євросоюзу визнати "вибори" в Донецькій і Луганській народних республіках для якнайшвидшого вирішення кризи на сході України.

Про це повідомляють РИА Новости.

На думку російського постпреда, так європейські держави показали б відданість демократичним цінностям. "Я вважаю, якщо ЄС щиро зацікавлений у якнайшвидшому політичному врегулюванні кризи на сході України, він мав би вітати ці вибори", - заявив дипломат.

При цьому Чижов пропонує відрізняти визнання "виборів" від визнання Донецької та Луганської народних республік. За його словами, країнам Заходу слід об'єктивно реагувати на "волевиявлення" громадян.

Крім того, зазначає РИА Новости, Чижов висловив сподівання, що ЄС не наважиться на розширення санкцій проти Росії.

Раніше в понеділок глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз відмовляється визнавати підсумки "виборів" у ДНР і ЛНР. Вона назвала це голосування перешкодою для досягнення миру в Україні. З аналогічною заявою виступив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, назвавши "вибори" в ДНР і ЛНР порушенням Мінського протоколу. МЗС РФ оголосило "вибори" на Донбасі такими, що відбулися.

Нагадаємо, раніше про те, що "вибори" на окупованих територіях Донбасу суперечать Мінським домовленостям, заявив і президент України Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram