ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Третьому фігурантові справи про авіакатастрофу у "Внуково" висунули звинувачення

Слідчі дії тривають стосовно ще двох осіб

Третьому фігурантові справи про авіакатастрофу у "Внуково" висунули звинувачення
архив
Фото: rian.ru

Провідному інженерові аеродромної служби московського аеропорту "Внуково" Володимиру Леденьову пред'явили звинувачення в рамках кримінальної справи про катастрофу літака президента нафтової компанії Total.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету (СК) Росії.

Леденьову, який зараз під вартою, інкримінують злочин, передбачений частиною 3 статті 263 КК РФ ("Порушення правил безпеки руху та експлуатації судна повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб"). Його допитали як обвинуваченого.

29 і30 жовтня звинувачення пред'явили диспетчеру-стажисту Світлані Кривсун і диспетчеру Олександру Круглову відповідно.

У СК зазначили, що слідчі дії тривають і з іншими фігурантами справи, серед яких - керівник польотів Роман Дунаєв, а також водій снігоприбиральної машини Володимир Мартиненко. "Найближчим часом їм також пред'являть звинувачення", - заявили у відомстві.

У день катастрофи Леденьов керував снігоприбиральними роботами, а Дунаєв, Кривсун і Круглов - повітряним рухом.

23 жовтня суд заарештував Мартиненка до 21 грудня. Наступного дня під варту взяли Круглова і Леденьова, а Дунаєва і Кривсун помістили під домашній арешт.

Приватний літак Falcon розбився у Внуково в ніч проти 21 жовтня. Літак зачепив снігоприбиральну машину, яка опинилася на злітно-посадковій смузі, зайнявся й упав. У результаті загинули чотири людини, зокрема президент французького концерну Total Крістоф де Маржері. Раніше в п'ятницю стало відомо, що в РФ іменем екс-глави Total назвуть танкер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram