ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ ім'ям покійного глави Total назвуть танкер

Ідею "увічнити" ім'я Крістофа де Маржері підтримав Путін

У РФ ім'ям покійного глави Total назвуть танкер
Кристоф де Маржери
Фото: azh.kz

Президент РФ Володимир Путін підтримав ідею голови правління компанії НОВАТЕК Леоніда Міхельсона назвати один з танкерів, які працюють на проекті "Ямал СПГ", іменем загиблого в авіакатастрофі глави французького концерну Total Крістофа де Маржері.

Про це повідомляє ТАСС у п'ятницю, 31 жовтня.

Під час пізньої вечірньої робочої зустрічі 30 жовтня Міхельсон розповів Путіну про проект "Ямал СПГ". Він реалізується з французьким нафтогазовим концерном Total і з китайською компанією CNPC. Голова правління НОВАТЕК також виступив з пропозицією назвати один із танкерів ім'ям де Маржері.

"Хотілося б сказати, що ми втратили прекрасного партнера - Крістофа де Маржері. Ми вирішили виступити з ініціативою, звернутися до сім'ї, назвати його іменем один із танкерів, який перевозитиме продукцію. Ми разом з ним починали цей проект. Вважаю, що таке рішення було б правильним", - заявив він.

Путін відповів, що де Маржері - гідна людина, пам'ять якої абсолютно доречно увічнити.

Нагадаємо, глава французького енергетичного концерну Total Крістоф де Маржері загинув в ніч на 21 жовтня від зіткнення приватного літака Dassault Falcon 50 зі снігоприбиральної машиною у "Внуково". Обвинувачення в авіакатастрофі наразі висунули двом особам - диспетчеру і диспетчеру-стажеру із "Внуково".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram