ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Іраку виявлено масові поховання противників "Ісламської держави"

Більшість жертв ісламістів - співробітники поліції й антиісламістські воєнізовані формування

В Іраку виявлено масові поховання противників "Ісламської держави"
Массовые захоронения в Ираке
Фото: EPA/UPG

В Іраку в четвер, 30 жовтня, виявлено тіла 150 членів сунітського племені альбу-німр (Albu Nimr), що билися проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в іракських силах безпеки.

За словами співрозмовника агентства, ісламісти забрали іракців з їхніх сіл і привезли в місто Рамаді, де в середу вночі їх убили, після чого поховали.

Крім того, джерела агентства розповіли, що виявили ще 70 тіл іракців з того самого племені поблизу міста Хіт в сунітській провінції Анбар. Більшість знайдених там жертв джихадистів - співробітники місцевої поліції або сунітського воєнізованого формування "Сахва" ("Пробудження"), яке воює проти "Ісламської держави".

"Цього ранку ми виявили ці тіла, і деякі бойовики "Ісламської держави" сказали нам, що ці люди - члени "Сахва", які билися проти "Ісламської держави", і таке покарання чекає на всіх, хто проти неї бореться", - розповів співрозмовник агентства.

Представники альбу-німр заявили, що всі виявлені сьогодні жертви входили до 300 чоловіків віком від 18 до 55 років, викрадених "Ісламським державою" раніше цього тижня.

Читайте: Бойовики "Ісламської держави" вбили 30 сирійських військових

Шиїтський уряд Іраку закликає сунітські племена підтримувати урядові сили в боротьбі з терористами, які відомі тим, що стратять усіх, хто виступає проти їхньої радикальної ідеології.

Угруповання "Ісламська держава", яке підтримує зв'язок з терористичною організацією "Аль-Каїда", посилилося в період бойових дій на території Сирії, де воювало проти урядових сил. Кілька місяців тому ІД різко активізувало свою діяльність в Іраку, розгорнувши масований наступ на північні і північно-західні провінції країни. У вересні ВПС США за підтримки п'яти арабських країн завдали перші удари по ІД в Сирії. У рейдах брали участь військово-повітряні сили Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Йорданії, Бахрейну та Катару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram