ГоловнаСвіт

Уряд Буркіна-Фасо відкликав поправки до конституції про вибори президента

В Уагадугу тривають заворушення

Уряд Буркіна-Фасо відкликав поправки до конституції про вибори президента
Буркина-Фасо
Фото: EPA/UPG

Уряд Буркіна-Фасо відкликав конституційну реформу, яка дозволила б діючому президентові країни Блеза Компаоре знову брати участь у президентських виборах.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Голова мінзв'язку країни Алайн Едуард Траоре (Alain Edouard Traore) підтвердив, що уряд відкликав проект про внесення змін до конституції, які скасували б обмеження обиратися на посаду президента на два терміни, що дозволило б Компаоре брати участь у виборах 2015 року. Діючий президент Буркіна-Фасо керує країною вже 27 років.

Тим часом у столиці країни Уагадугу тривають акції протесту. Вони почалися у вівторок і поступово переросли в сутички з поліцією. Як повідомляє Рейтер, у четвер близько 1,5 тис. учасників акцій протесту ввірвалися в будівлю Національної асамблеї (парламенту) Буркіна-Фасо, розгромили кабінети і влаштували підпал. Крім того, протестувальники захопили будівлю столичного телецентру, мовлення державного телеканалу було припинено. Свідки цих подій розповіли агентству, що солдати, які охороняли будівлю, відкрили стрілянину в повітря, намагаючись розігнати протестувальників. Однак учасники акції не відступили, і військові були змушені здати позиції.

Читайте: У Буркіна-Фасо захистять відьом і чаклунів

За останніми даними Рейтер, зараз постріли лунають поблизу президентського палацу. Свідки повідомляють, що охорона будівлі зробила декілька пострілів у бік натовпу, а також застосувала сльозогінний газ. Після цього на землі залишилися лежати три людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram