ГоловнаСвіт

Париж відмовився підтвердити дату передачі "Містраля"

У Міноборони Франції заявили, що "контракт на "Містралі" знаходиться в підвішеному стані"

Париж відмовився підтвердити дату передачі "Містраля"
архив
Фото: lenta.ru

Франція не підтверджує передачу Росії першого з вертольотоносців типу "Містраль" 14 листопада.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Єлісейського палацу.

"На цей момент у нас немає жодних відомостей про це. Направляйте письмовий запит", - повідомили у прес-службі.

Раніше віце-прем'єр Дмитро Рогозін, який курує в уряді оборонну промисловість, заявив про те, що корабель передадуть Росії 14 листопада.

Джерело РІА Новости в Міноборони Франції пояснило, що "контракт на "Містралі" знаходиться в підвішеному стані, але не анульований". Разом з тим в компанії STX, яка будує вертольотоносець, повідомили, що корабель повністю справний і готовий до передачі.

28 жовтня міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що остаточне рішення про передачу Росії вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль" ухвалять в листопаді.

Читайте: Автомобіль Марін Ле Пен закидали камінням

Раніше джерело у французькій делегації на салоні "Євронаваль-2014" повідомив, що "Владивосток" передадуть Росії між 15 і 20 листопада 2014 року. Профспілка верфей у Сен-Назер, де ведеться будівництво корабля, раніше називала орієнтовну дату передачі 14 листопада.

"Рособоронэкспорт" і французька компанія DCNS уклали контракт вартістю €1,2 млрд на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" в червні 2011 року. За умовами угоди, термін здачі першого корабля - 1 листопада 2014 року, проте його за погодженням сторін можна зрушити ще на 30 діб без накладання штрафних санкцій. У разі невиконання домовленості сума недодержання і штрафів може досягти €3 млрд. У зв'язку з насильницькою анексією Криму Росією і ситуацією на сході України США неодноразово закликали Францію відмовитися від виконання контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram