ГоловнаСвіт

Папа Римський погодився з теорією еволюції

Понтифік застеріг від ототожнення Бога з чарівником

Папа Римський погодився з теорією еволюції
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск заявив про відсутність протиріч між креаціоністською теорією походження світу і теорією еволюції.

Про це Франциск заявив під час виступу в Понтіфікальній академії наук, пише The Guardian.

За словами Папи Римського, великий вибух, який, як прийнято вважати, став початком розвитку всесвіту, не виключає божественного задуму, а, навпаки, передбачає його.

"Еволюція у природі не суперечить теорії створення світу, оскільки для еволюції необхідні живі істоти, які розвиватимуться", - зазначив понтифік.

При цьому глава Римсько-Католицької церкви застеріг від ототожнення Бога з чарівником.

Читайте: Папа Франциск дозволив провести корпоратив у Сикстинській капелі

"Коли ми читаємо книгу Буття, ми ризикуємо уявити собі Бога як чарівника, який створив світ за допомогою чарівної палички і може зробити що завгодно. Але це не так. Він створив живих істот, щоб вони могли розвиватися згідно із внутрішніми законами, якими він наділив кожну з них. Тільки розвиваючись вони зможуть досягти зрілості", - підкреслив Франциск.

Попередник Франциска, Папа Бенедикт XVI, неодноразово заявляв, що є прихильником теорії божественного створення світу. Зокрема, він заявляв, що науковий підхід зробив світогляд людей вужчим. Так, теорія еволюції, на його думку, не може пояснити кількох процесів, що відбуваються в природі, оскільки відповіді на питання лежать поза межами науки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram